Támogasd egyesületünket adód 1%-val!

aranyMagyarországon a rendszerváltást követően jelentősen megnövekedett a civil szervezetek száma. Ezeket a nonprofit szervezeteket évről-évre támogathatjuk adónk 1%-ával, amely első hallásra elenyészőnek tűnik, mégis óriási segítséget jelent a támogatni kívánt szervezetnek. A magyar Országgyűlés 1996. december 19-én fogadta el az úgynevezett „1%-os törvényt” (1996.évi CXXVI. törvény), amely az évek során több változtatáson átesett, így lényegében ma már nem csupán az adó egy százalékról, hanem azon felül plusz még egy százalékról dönthetjük el, hogy milyen alapítványt,vagy egyházat támogatunk vele.

Adónk kétszer 1%-ának felajánlása nekünk, mint adózónak semmilyen többletköltséggel nem jár, hiszen ezt az összeget amúgy is befizetjük az államkasszába, és ha nem nyilatkozunk arról, hogy kinek ajánljuk fel az 1%-ot, akkor ez az összeg az államnál is marad.love

Miért érdemes adni adó egy százalékot?

A válasz roppant egyszerű: mert adni jó!  Az elmúlt évben közel tízmilliárd forint jött össze a nonprofit szervezeteknek felajánlható 1%-okból, tavaly egy szervezet átlagosan 320 ezer forinthoz jutott, de akad olyan is, amely több tíz-, vagy akár több százmillió forint támogatáshoz jutott ily módon. Sőt, duplán segít, aki nyilatkozik adója 1%-áról, mert minden felajánlott forint után egy másik forint kerül egy közös alapba, amelyre a Nemzeti Civil Alapprogramon keresztül minden civil szervezet szabadon pályázhat.

18772274-1-14


NYILATKOZAT 

2012-ben felajánlott 1% összege 53.109,-  Ft volt, amit 2013-ban költöttünk el az alábbiak szerint:
Működésre (bankköltségre)                                      13.000,- Ft
Alapfeladatra-serlegek vásárlása sportversenyekhez    40.109,- Ft

2012-ben egyesületünk 25491 Ft támogatást kapott, ebből:
12745 Ft-ot a honlapunk fenntartására
12746 Ft-ot pedig a sportversenyek jutalmazására költöttük

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.