Naturista írott és íratlan szabályok mindenkinek

Általános állásfoglalás a naturista strandok, kempingek házirendjéről, viselkedési szabályairól

 

 1. Fürdőruha viselése tilos!
  Ha az időjárás megengedi, a naturista kempingben kizárólag ruha nélkül tartózkodhatsz.
  Saját törölközőt mindenhova vigyél magaddal, meztelen fenékkel sehova ne ülj le!
  A strand és kemping területén strandoláskor, fürdőzéskor, napozáskor is tartózkodj a fürdőruha használatától. Nőknél egészségügyi okokból az időszakos monokini, vagy inkább strandkendő egyes helyeken elfogadható -, kizárólag kempingvendégeknek - de ezekben az időszakokban a fürdőzést is mellőzzék (szintén egészségügyi okokból).
 2. A naturista helyeken TILOS a fényképezés!
  Sem fényképezőgéppel, sem mobiltelefonnal, sem egyéb képrögzítő eszközzel nem szabad képet, videofelvételt készíteni.
  A rendezvényeken készülhetnek fényképek, de kizárólag a kijelölt fotós által, s a résztvevők beleegyezésével.
 3. A naturisták tegeződnek.
 4. A strand és kemping egész területén tilos a másokat megbotránkoztató, kihívó viselkedés. Ez vonatkozik a közösségi helyiségekre, a fürdőre is.
 5. A szabály megszegése az összes magyarországi naturista helyről kitiltást von maga után.
 6. A naturisták vigyáznak a környezetükre is. Sem a szárazon, sem a vízben nem szemetelnek. Saját és mások érdekében mindenhol megtartják a rendet, tisztaságot. Strandon, kempingben, sportpályákon, játszótéren, tisztálkodó helyiségekben és az illemhelyeken is.
 7. A kempingvendégek állataikat csak a sátruk illetve lakókocsijuk mellett megkötve tarthatják. Az állat piszkát a tulajdonos köteles feltakarítani. Az okozott károkért a tulajdonos teljes polgárjogi (és esetleg büntetőjogi) felelősséggel tartozik. A szabadon kószáló háziállatokat ért esetleges balesetért, vagy elveszésükért az üzemeltető felelősséget nem vállal.
 8. A területre behozott gépjárműveket a számukra a strand területén kialakított és táblával jelzett parkolóhelyen kell tartani. A külső és belső parkolóhelyek őrzés nélküliek, a gépkocsikban keletkezett károkért felelősséget nem vállalunk.
 9. A kemping területén a déli pihenőidőben, valamint este 22 óra és reggel 6 óra között tilos gépjárművel közlekedni.
 10. A kemping területén a KRESZ szabályok érvényesek, a maximális sebesség 5-15 km/óra, a helyi szokások és előírások szerint.
 11. Nyílt vizeken csónakázni, vízi biciklizni, kizárólag mások testi épségének veszélyeztetése nélkül szabad.
 12. A strand és kemping területére bevitt értékekért felelősséget nem vállalunk. A recepción lehetőség van értékek elhelyezésére.
 13. A strand és kemping területén elvárjuk a kulturált viselkedést. A másokat zavaró hangoskodás, zenélés, rádió bömböltetése tilos.
 14. A kemping területén tüzet rakni csak a kijelölt helyen és az üzemeltető engedélyével szabad.
 15. A kemping és strand területéről kizárható, tőle már a belépés is megtagadható:

a)      aki a jelen házirendet nem tartja, vagy korábban nem tartotta be

b)      aki fertőző beteg (ha ennek külső jelei is láthatók, a belépése orvosi fertőzésmentességi igazoláshoz is köthető),

c)      aki ittas (lerészegedett), vagy már korábbi esetben az volt,

d)      aki megbotránkoztató magatartásával garázdaság (Btk. 271. §.) bűncselekményt, vagy szeméremsértés (Btk. 208. §.) vétséget követ el, vagy követett el, vagy hasonló okból mások terhére lehet, vagy volt korábban. Az ebben az alpontban tartalmazott cselekmény rendőrségi eljárást is maga után von.

Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - Betting Zone Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.